Dato: 17. november 2023

Markante prisfald på brugte biler er den nye virkelighed

Priserne på brugte biler falder markant, og der er ingen tegn på, at dette vil ændre sig.

I maj måned havde Anders sin Peugeot 5008 til service hos sin forhandler. Han fortalte værkstedet, at han overvejede at skifte bil, og de spurgte derfor, om de byde på den. Anders blev tilbudt 170.000 kr. for bilen, hvis han købte en ny Peugeot. I oktober måned besøgte Anders den samme forhandler for at se på en ny bil. Han bad derfor om en indbytningspris på sin bil. Nu tilbød forhandleren 120.000 kr. for den samme bil, der blot havde kørt 5.000 km mere siden maj. Med andre ord har det kostet Anders 50.000 kr. at beholde sin bil fem måneder henover sommeren.

 

Stigende konkurrence, skift mod elbiler og høje renter

BYD, Fisker, Nio, X-Peng, Hongqi og mange flere er nye mærker, der er kommet til Danmark det seneste år - og der er mange flere på vej. Der er hård konkurrence om forbrugernes gunst, og prisen er det væsentligste værktøj til at opnå den.


Medierne skrev meget om Teslas markante prisfald i starten af året, men markante prisfald er nu blevet en del af "dagligdagen" på bilmarkedet og skaber ikke længere de vilde overskrifter. Har du f.eks. bemærket, at Fisker har sænket prisen med 80.000 kr., at Hongqi har reduceret nyprisen med 350.000, Mazda MX 30 er sat ned med 50.000, og Nissan Ariya er sat ned med 30.000 kr?

Samtidig ser man et skifte mod elbiler. Attraktive afgiftsregler både ved registrering af elbiler og løbende ejerafgift gør det stadig mere attraktivt at købe elbiler. Det betyder ikke, at der ikke længere sælges benzin- og dieselbiler (der sælges fortsat flere brugte benzin- og dieselbiler end brugte elbiler), men det betyder, at disse biler skal prissættes meget attraktivt for at blive solgt.

Sidst men ikke mindst er forbrugerne blevet mere prisbevidste ved bilkøb. Hvor man tidligere købte brugte biler, fordi der var lange ventetider på nye biler, køber man nu brugte biler af økonomiske årsager.

Disse ting har selvfølgelig en afsmittende effekt på brugtbilsmarkedet, som lige nu oplever stor usikkerhed og nervøsitet.

 

Du skal være "foran snebolden," hvis du vil sælge din bil

Usikkerheden i markedet gør, at mange forhandlere skiller sig af med deres lagre af biler med en meget lille eller endda ingen avance, fordi de er nervøse for at lide større tab, hvis de venter.


Når du sætter din bil til salg, er det derfor vigtigt, at det er med en pris, der er blandt de absolut laveste. Køberne har rigeligt at vælge imellem, så hvis der er 4-5 tilsvarende biler til salg til en lavere pris end din, kommer der ingen henvendelser. Og så risikerer du, som Anders, at være 10.000 kr. fattigere om en måned.

 

En fordel, hvis du vil "opgradere" din bil

Selvfølgelig er det surt at opleve, at den bil, som du har, falder mere i pris end forventet. Men årsagen til, at langt de fleste bilejere sælger deres bil, er, at de ønsker at købe en anden. Og når den bil, som du køber, er faldet tilsvarende i pris - uanset om du køber ny eller brugt - bliver resultatet det samme på bundlinjen.

Faktisk oplever vi, at prisfaldet på både lidt større mellemklassebiler og de mere eksklusive biler er højere end prisfaldet på mindre biler. Derfor får flere faktisk mulighed for at "opgradere" deres bil, end tilfældet har været tidligere.

 

Hvad er din bil værd i dag?

Overvejer du at sælge din bil, eller har du allerede sat din bil til salg, er det, som beskrevet ovenfor, vigtigt, at du sætter den rigtige pris fra start.


Hvis du gerne vil vide, hvad en realistisk pris er for din bil lige nu, så få en gratis vurdering. Og hvis din bil har været til salg i mere end 14 dage, så kontakt os, så vi sammen kan vurdere, om der er behov for en justering af enten annonceindholdet eller prisen på din bil.

Ring til os på 71969618 eller skriv til hello@usado.dk, så kontakter vi dig hurtigst muligt.

Få en vurdering

Vurdér, opret annonce og sælg. helt bekymringsfrit.