Dato: 25. maj 2023

Hvad tjener Usado på en bil?

Det går pengene til

Når en bil sælges gennem Usado, køber vi bilen af en bilejer og sælger den til en anden bilejer. Derfor er både køber og sælger beskyttet af Købeloven - præcis, som hos enhver anden bilforhandler.

Som andre bilforhandlere køber vi bilen for et mindre beløb, end det som vi sælger bilen for - vi har altså en avance på salget, som vi hos Usado kalder et salær. Til forskel fra andre bilforhandlere er vi helt åbne om vores avance. Både køber og sælger kan præcis se, hvad vores avance er og dermed vurdere, om de synes, vi er pengene værd.

Men hvad går de penge, som Usado tjener på salget så til?

Overordnet kan vores omkostninger opdeles i fire grupper:

  • Garanti og reklamation
  • Markedsføring
  • Håndtering af salget
  • Faste omkostninger og udvikling

Garanti og reklamation udgør ca 30% af omkostningerne
Usado er skabt for at gøre det trygt og sikkert at handle bil. Vores ambition er, at tilbyde vores kunder Danmarks suverænt bedste garanti, og derfor er det helt naturligt, at garanti er en væsentlig omkostning hos os. Faktisk udgør reklamationer næsten 30% af de samlede omkostninger hos Usado, hvor det - ifølge Dansk Brancheanalyse - kun er 8% hos en gammeldags bilforhandler.

Det er ikke fordi, vi har større omkostninger til garanti og reklamation end andre forhandlere, men fordi vi har langt færre udgifter til f.eks. lager og bygninger, som vi hos Usado ikke kan se, skaber værdi for vores kunder. 

Markedsføring udgør ca. 20% af omkostningerne
Hos Usado har vi to typer af markedsføringsomkostninger: 

  • For at finde købere, til de biler som vi har til salg, markedsføres bilerne på en række platforme - f.eks. Bilbasen, AutoUncle, Bilhandel og Biltorvet. 
  • For at du kan sætte din bil til salg gennem Usado, er du nødt til at vide, at vi eksisterer. Derfor anvender vi også ressourcer på, at få biler til salg. Det sker f.eks. ved bannerannoncering på forskellige medier og Google.

2/3 af Usados markedsføringsomkostninger går til at markedsføre de biler vi har til salg og 1/3 går til at få biler til salg.

Håndtering af salget udgør ca. 20% af omkostninger
Der kan være stor forskel på de enkelte handler. Men for at sikre, at vores kunder ulejliges mindst muligt, besvarer vi alle henvendelser, hjælper med evt. forhandling, sørger for få pantoplysninger og betaler restgæld ud, køber og videresælger byttebiler, hjælper med finansiering og sørger for alle dokumenter og ejerskifte af bilerne. Derfor udgør ca. 20% af omkostningerne ved en handel løn til medarbejdere.

Faste omkostninger og vedligehold udgør 20% af omkostningerne
Hos Usado har vi også omkostninger til kontor og lokaler, og yderligere har vi løbende vedligehold af vores hjemmeside og udvikling interne systemer.

Overskud udgør ca 10%
Når alt er betalt, er der ca 10% tilbage i overskud. I dag investeres hele overskuddet i udvikling af virksomheden og nye produkter/ydelser.

Se vores biler til salg eller gå til vores uforpligtende bilvurdering

Få en vurdering

Vurdér, opret annonce og sælg. helt bekymringsfrit.